Seminaris

PROTOTIPS I PLASTICITAT Metodologies i processos de transferència al voltant de la matèria

 

Què defineix principalment l'estructura i el flux en un procés de transferència? Com s'articulen els aparells, les agències i les característiques de l'entorn en què es produeix? I sobretot, ¿Com signifiquem i materialitzem aquestes relacions, i com ens agradaria que poguessin reconfigurar en un horitzó ètic, econòmic i polític de responsabilitat?

Organitzada per l'Equip d'Investigació del Projecte IN> TRA, "Prototips i Plasticitat. Metodologies i processos de transferència al voltant de la matèria", és una jornada que pren les pràctiques artístiques com a base per abordar una reflexió crítica sobre les dimensions epistemològiques, ètiques i polítiques subjacents en qualsevol fenòmens de transferència (informació, emoció, matèria, energia, etc.). Concretament s'han d'observar les relacions entre l'humà i el no-humà; el material i l'immaterial; les agències i les eines tècniques, etc .; fent confluir la perspectiva d'una sèrie de pràctiques artístiques amb la proposta de les anàlisis culturals neomaterialistas.

* IN>TRA. La pràctica artística col·laborativa com a model d'experiència: Noves formes i prototips en els processos de recerca HAR2015-63952-C3-1-P (MINECO / FEDER)

 

 

Temporalitats en les humanitats digitals

Aquestes jornades sorgeixen de les relacions internacionals del programa Merimée, en el marc del conveni signat entre la Universitat de Barcelona i la Université Rennes 2 Haute Bretagne, amb l'objectiu d'efectuar cotuteles que permetin la mobilitat d'estudiants de doctorat entre les dues universitats. Plantegem al seu torn impulsar vincles que permetin crear xarxes i intercanviar coneixement sobre la investigació artística.

En les intervencions presentaran les seves conferències la Dra. Casa Boivent i el Dr. Nicolas Thély, al seu torn els doctorands Stéphane Le Mercier, Alexandre Dupont, Lúa Coderch, Ainara Elgoibar, exposaran el seu projecte d'investigació en el desenvolupament de la seva Tesi.


Transformation Art-Mutation

26/10/06