Assaigs al temple

Assaigs al Temple

Exhibition at the Temple Romà Vic 10 September to 18 October 2009.


Within the research project I +D Expanded Printing : impact of digital media in the context of printing art, in the year 2007, a sub-group under the name of Ars Combinatoria, has worked on the investigation of digital printing on different media. The research team consists of professors M. Mercè Casanovas, Cristina Pastó and Eva Vila, all related to the practice and teaching of engraving, lithography and serigraphy.

To carry out this research have been supported by the Barcelona-based company EGM.Laboratoris color, specialized in high resolution digital printing systems using DURST RHO 600 and ARIZONA 250GT UV pigmented inks and high strength and durability.

The exhibition at the Temple Romà de Vic takes a sample of the results of research in which images and concepts have worked on traditional media and graphic art as copper, stone and silk screen printing.

Temple Romà de Vic
Schedule »Tuesday through Saturday from 11 to 1 morning and evening from 6 to 8
Sundays and holidays from 6 to 8 pm / Mondays closed


Mercè Casanovas

EL TEMPLE ROMA-nic

El Temple Roma de Vic ha experimentat diferents canvis al llarg de la seva existència. Durant l'epoca romànica, el temple religiós es va reconvertir en castell comtal i l'estructura primitiva va quedar amagada fins al 1882 en què es descobreixen de nou les restes romanes. Aquesta idea de construcció-deconstrucció-reconstrucció ha estat la base del treball que presento i que ha consistit en traspassar un fragment del ccnjunt monumental de les esglésies romàniques de Sant Pere de Terrassa sobre un mur real col·locat davant d'una de les parets del Temple Romà per establir un paral·lelisme entre els dos edificis.


Eva Vila Pou

Wunderwerke, Paradís i Atmosfera són algunes de les meves sèries de treball inspirades per les Wunderkammern, aquelles habitacions de l'Europa de finals del segle XVI i del sis-cents barroc que estaven destinades a contenir objectes i prodigis descoberts en els viatges cap a allò desconegut. La meva particular col·lecció de rareses gira essencialment al voltant del concepte d'empremta, propòsit primordial de tota la meva obra. A través d'elevar les meves pròpies deixalles quotidianes a una altra categoria, mostro una serie d'imatges que, des del meu vessant de gravadora, he reversionat sobre suport de coure.


Cristina Pastó

Aquestes imatges formen part d'una sèrie més completa i són evocacions sorgides arran de dos viatges al Japó i a la Xina plasmades a través de fotografies redibuixades: un fragment del jardí de la Cultura de Suzhou, un altre del temple Taizo-in de Kioto, un grapat d'arròs, ... o el dibuix d'un crisantem. Espais i llocs concrets combinats amb elements fonamentals de la tradició oriental, configuradors d'art, pensament i cultura. He escollit com a suport la tela de serigrafia, translúcida i fràgil, tensada sobre un marc metàlic, que em recorda el paper oriental semitransparent i d'una gran resistència que serveix per delimitar i separar les estances de cases i temple al Japó.