Equip


Dra. Eugenia Agustí

Professora lectora de la Secció de Gravat del Departament de Pintura. Amb la tesi «La geometria del color. Lectures des de l’abstracció» (2006) explora la reciprocitat entre el color i l’abstracció geomètrica. La confluència creativa d’ambdós contextos es trasllada al seu àmbit de recerca i docència, on a través dels sistemes d’impressió abarca produccions d’obra gràfica original de diversa índole. Desenvolupa processos d’estampació examinant com a través del desplegament de la imatge editable els nous sistemes tecnològics interactuen envers els tradicionals en una progressió alternant. 


Dra. Laura Baigorri

Profesora Titular de Vídeo en la Facultad de Bellas Artes de la Universidad de Barcelona y especialista en Arte y Nuevos Medios. Combina su experiencia docente con la investigación, la crítica, el comisariado y la realización de diversos proyectos para el entorno web. Ha organizado seminarios y tertulias sobre vídeo, net.art y game.art y ha publicado artículos y ensayos sobre arte y activismo en la red, vídeo y game.art;también los libros: “Vídeo en Latinoamérica. Una historia crítica” (Brumaria n.10 y AECID, 2008), “Net.art. Prácticas estéticas y políticas en la Red”, (con Lourdes Cilleruelo, Brumaria n.6, 2006) y "Vídeo. Primera etapa: El vídeo en el contexto social y artístico de los años 60/70" (Ediciones Brumaria n.4, 2004), Premio a la Creación y Crítica de Arte en 2005 de la Fundació Espais de Gerona. También los manuales universitarios "El vídeo y las vanguardias históricas" (UB, 1997) y “Video Digital de Creación” (UOC, 2004).

http://www.interzona.org/baigorri/cv.htm


Jordi Bielsa

Becari d'investigació de I+D Prospeccions Binàries de la Facultat de BBAA de la Universitat de Barcelona. Treballa amb processos automatitzats vinculats a l'art, intenta rescatar del material artístic nous potencials que han sigut ignorats. PG. Dip. in Fine Art a Goldmiths College, Universitat de Londres. Ha exposat a Anglaterra i Espanya.


Dra. Teresa Blanch

Professora Titular del Departament de Pintura de la Facultat de Belles Arts, Universitat de Barcelona. Combina la seva experiència docent amb la investigació, el comissariat i la Història de l’ art. Teoritza sobre metodologies  de treball dins l’ àmbit multimèdia internacional, en assajos que es deriven de projectes artístics comissariats per l’ autora:  “Los Excesos de la Mente”- Centro Andaluz de Arte Contemporáneo ,  Sevilla (2001), “Límits de la Percepció”-Fundació Joan Miró, Barcelona ( 2002), “Lost Sites”- Centro Huarte de Arte Contemporáneo, Pamplona ( 2012). Realitza també prospeccions individuals d´artistes estatals i estrangers, investigant sobre els seus processos interdisciplinars en assajos d´exposicions que ha comissariat,  editats pel MNCARS - Madrid / Magasin – Grenoble (1992), Museum Moderne Kunst S.L.- Viena,  (1997), MACBA-Barcelona ( 1999), Fdació. Gulbenkian-Lisboa(2004), Centre Tecla Sala- L´Hospitalet (2005), Artium-Vitoria (2006) Museo Nacional de BBAA- Santiago de Xile (2012).   Ha participat i impulsat Seminaris, Postgraus i Simpòsiums a la UB,  UPV-València, Arrabida - Portugal, UCL-Cuenca. Ha organitzat Workshops internacionals a Columbus-Ohio (Ohio Arts Council, U.S.A., 1991), “Dobles Vides” ( 15 Museus Històrics de Barcelona- ICUB, 1999), i ha estat responsable del Projecte de “Workshops internacionals” , línia ACI -Máster Oficial “ProdArt” UB (finançat per la Fd. Caixa Girona,2008 – 2011). Des de 2010 és membre del Comité Editorial de la Revista “Cuadernos de Arte”, de la Universitat Catòlica de Santiago de Xile, que es dedica a analitzar encreuaments territorials.


Luz Broto

(Barcelona, 1982). Llicenciada en Belles Arts per la Facultat de Belles Arts de la Univeristat de Barcelona. Finalitza la llicenciatura a la Universität der Künste de Berlin dins el programa Erasmus 2004-05. De nou a Barcelona rep la beca Guash Coranty d'ajuda a la producció per a la realització del projecte Still Life. Paral·lelament s'inscriu al programa de doctorat Art en l'era digital impartit per la Universitat de Barcelona, on rep una beca predoctoral per a la Formació de Personal Investigador (FI). A partir d'aquest moment inicia una linea d'investigació sobre l'estudi i experimentació de l'esdeveniment dins i fora de l'espai expositiu, desenvolupant una serie de projectes específics a diferents contextos: ensayo_02, a Madrid.06/arte, Comunidad de Madrid; right cube_01, a Interpúbliques, Experimentem amb l'art, Barcelona; ensayo_04, a Exposició nº2, Sala d'Art Jove de la Generalitat, Barcelona; ensayo_06, a Interferències, Institut de Cultura de Terrassa; R=F/M/I, a La Capella de Sant Corneli, Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu. Aquesta serie de produccions es troben a www.luzbroto.net/2008, on s'exposa la metodologia de la recerca i el seu camp d'interés. Actualment desenvolupa a el Parc Científic de Barcelona el projecte Observaciones en un laboratorio, en col·laboració amb el grup d'investigació Prospecciones Binarias de la Facultad de Bellas Artes de la Universidad de Barcelona.


Dr.David Casacuberta

David Casacuberta és professor agregat de filosofia de la ciència a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva línia de recerca actual és els impactes socials i cognitius dels nous mitjans i ha publicat diversos llibres, capítols de llibres i articles sobre el tema, tant format electrònic com imprés. Ha participat com a docent en els següents masters i postgraus i doctorats: Màster de Cultura Història (UB). Màster de Gestió Cultural (UB), Màster de Cultura visual (UB), Pensar l'art avui: Postgrau d'estètica i teoria de l'art (Fundació Miró/UAB), Doctorat de Filosofia (UAB), Doctorat Ciència Cognitiva i Llenguatge (UAB/UB/UPC) Com amb artista és -amb Marco Bellonzi- el 50% del grup Santofile (www.santofile.org) i ha portat a terme les següents obres:
1998—Mantra Mandala www.santofile.org/mm/mandala.html net.op.art i psicoacústica (net.art)
1999 G.U.N. www.santofile.org/gun/ Xarxa semàntica de memes relacionats amb el concepte de treball i la seva revisió al món virtual (net.art) Exposada a la bienal de Werkleitz el 20000 ( primer premi de la categoria de net.art ), en Art Futura 01, File 02 i en la Net Art Guide del Frauhofer Institute. 2000 DJ El ñino www.santofile.org/djninho/ Una personalitat artificial que expresa les seves emocions a través de la música (software.art)Presentada en el festival z2000 (Berlin)i financiat la Akademie der Kunste de Berlin i en File 02.
2002 Noise_Inside www.santofile.org/noise_inside/revisió des dels nous mitjans y les personalitats de génere memétiques del ready-made de Duchamp "un ruido secreto" (net.art)
2005 X_reloaded. Relectura apropiacionista de un fragment del Quijote segons l'òptica de diversos autors contemporanis. Guanyador del primer premi Ingenio400 en la categoria de net.art


Dra. Mercè Casanovas

És professora titular de la Secció de Gravat a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Les seves línies d’investigació són la litografia, la fotolitografia , la impressió digital i tot allò relacionat amb el llibre d’artista. Ha impartit cursos d’aquestes disciplines a Anglaterra, Suïssa i Argentina. Actualment està duent a terme una investigació sobre la impressió digital en diferents suports rígids i tous amb la col·laboració de l’empresa EGM de Barcelona. En el 2009 s’exposaran aquests resultats en una galeria d’art. Des de 1998 forma part del grup 13L amb el que realitza i edita llibres d’artista i amb qui ha exposat dins i fora de Catalunya.


Mònica Febrer Martín

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, i havent cursat el bienni de doctorat Art en l’era digital 2006-2007, actualment investiga en la tesi doctoral sobre els fonaments de la seva obra artística.Aquesta, està dins del pensament actual i es l’artefacte, objecte del qual, moltes vegades, s’apropia per a parlar de l’individu contemporani.Alguna de les obres mes recents han estat “El Globo”, “L’abocador”, “Temptejos”, L’“Infant Golem”, “Desir” o “Les demoiselles d’Avignon”, les quals han estat exposades tant en diferents institucions artístiques com, El festival LOOP(2007), França, Lituania, Österreich, Italia, i Portugal, dins del projecte Joves Creadors Europeus dirigit des de El Centre de Cultura Metropolità Tecla Sala de l’Hospitalet (2007), com en diverses galeries i espais expositius entre ells, la Galeria Senda ubicada a Consell de Cent, la Fundació Privada per al Desenvolupament de l’Art Contemporani (2007), l’espai de creació OFF*AMPLE (2008) o l’espai expositiu MOVISTAR (2008).


Josefina de Lopez

Es llicencia en Belles Arts en la Universitat de Barcelona. Realitza un postgrau en Tècniques de Postproducció en el Centre de la Imagen Multimedia (CITM) gestionat per la Universitat Politècnica de Catalunya.  Postgrau en Pensar la Vanguardia per la Universitat Autònoma de Barcelona -UAB.  Ha finalitzat el màster Pensar l'art d'avui organitzat pel Departament de Filosofia de la UAB com el màster en Filosofía Contemporánea: Tendencias y debates organitzat també pel Departament de Filosofia de la UAB. - des de una perspectiva cognitiva -,  i és màster en Produccions artístiques Avançades, UB.

Actualment està inscrita en el programa de doctorat Estudis Avançats en Produccions Artístiques a la UB.  Ha participat en el programa d'investigació I+D, Impressió Expandida, de la Universitat de Barcelona després d' haver obtingut una beca per a la Formació de Personal Investigador (FI). Actualment participa en el projecte d’investigació Metametodos Facultat de Belles Arts, subvencionat per al Ministeri d’educació i ciència a la UB-
La seva tesi analitza les Instal·lacions artístiques científic -tecnològiques dins del marc teòric de les ciències cognitives. Ha publicat articles, ofert presentacions i conferencies.

Part de la seva producció artística queda definida en :  Mitomanies/en construcción dins del net art, Espai d’arts a Granollers; Thenetdreams, San Sebastian, Centre d’Art Contemporani; La Instal·lació Àvia explica'm un conte presentada en el Festival de Maçanet de Cabrenys; L’exposició fotogràfica d'autor Silence beyond Pain exhibida a  TV3 i el Canal 33; L´exposició fotogràfica La Mirada sin Retorno presentada en la Fundació Privada Atendis; El cortometratge Underground presentat en el Saló d'Actes de la Universitat de Belles Arts -UB-; La video-instal·lació Desdoblando, Esquizofrenia realitzada com a part del bienni que antecedeix al començament de la seva investigació doctoral.


Dra. Marta Negre

Marta Negre (Santa Coloma de Farners, 1973) està llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2001) i és doctora en Belles Arts (2008) per la mateixa Universitat. Del 2002 al 2005 ha gaudit d’una beca d’investigació i docència al Departament de Pintura de la Facultat de Belles Arts, en el qual, actualment és professora, compaginant aquesta tasca amb la coordinació d’activitats artístiques de la Fundació Guasch Coranty.
Ha fet estades de recerca a l’École Supérieur de Beaux Arts de París (2002) i al Departament d’Arts Plàstiques de la Universitat de Rennes 2 Haute Bretagne (2004).
Ha realitzat les següents exposicions individuals: Projeccions IV a la Cambra de la Propietat de Barcelona (Primavera Fotogràfica 2004) i “Quell’ombra esser vorrei” a la Sala d’Exposicions de la Rambla de Girona (2005/06).
Així mateix, ha exhibit la seva obra en diverses exposicions celebrades en galeries i espais de Barcelona, entre els quals destaquen les galeries Senda-Espai 292, T4 i ADN. També, ha participat en diferents mostres d’art contemporani, com ara Sinergies Art-Disseny i l’exposició itinerant Transart IV, que va viatjar a la ciutat d’Imatra (Finlàndia). A l’any 2005-2006 va participar en l’exposició “Los géneros: historias diferidas”, comissariada per Teresa Blanch i organitzada per Obra Social Caja Madrid a la Sala Alcalá 31 de Madrid i a l’Espai Cultural d’Obra Social Caja Madrid de Barcelona.


Fina Padrós

Fina Padrós Vivet (Vic, 1968) està llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2001), del 2001 al 2003 ha cursat el bienni de doctorat Art en l'era digital, Afinitats i Especificitats per la mateixa Universitat. El 2003 va obtenir el Diploma d'Estudis Avançats (DEA). Ha gaudit d'una beca d'investigació i docència al Departament de Pintura de la Facultat de Belles Arts, en el qual, actualment és professora, paral·lelament investiga en la tesi doctoral sobre els fonaments de la seva obra artística entorn els conceptes de temporalitat com a eina. Ha fet una estada de recerca a la New York Public Library de Nova York així com en diferents museus de la mateixa ciutat (2005). Ha realitzat les següents exposicions individuals: Can Xerracan de Montornès del Vallès, mas Vilarmau de Viladrau. Així mateix, ha exhibit la seva obra en diverses exposicions celebrades en galeries i espais de Barcelona, entre els quals destaquen Espai Volart, Universitat Autonoma de Barcelona, l'Escola d'Art i Superior de Vic, i el Centre cultural Montehermoso Kulturunea de Vitoria. Així con ha participat en diferents mostres com la d'art Contemporani Català, el premi Honda i el premi Centelles. També ha cursat diferents tallers de la QUAM amb directors com Montse Badia, Jacob Fabricius, Marti Peran i Perejaume.


Dra. Pilar Palomer

Catedràtica del Departament de Pintura es doctorada en Belles Arts i Llicenciada en Filosofia i H. del Art por la UB. Desenvolupa la seva activitat docent i creativa en el camp de l'art actual en diferents contextos i formats expositius. Participa en Seminaris i Cursos de Postgrau, Doctorat i Màsters. Es especialista en Projectes Artístics Intermèdia; coordina exposicions per la difusió de la obra d'artistes emergents i dirigeix Tesis Doctorals. Coordina el Màster Oficial Europeu "Produccions Artístiques i Recerca". La seva obra artística ha estat present en biennals exposicions internacionals com a Venècia (Biennal), Àustria (Graz y Linz), Alemanya (Düsseldorf, Colònia, Bonn) Anglaterra (Londres y Edimburg), EEUU (NY, N. Jersei) Japó (Kyoto), França (Paris) Suècia (Malmö, Estocolm) entre altres, i en Barcelona, Girona, Madrid, Valencia, Bilbao y Sevilla en l'àmbit nacional. Ha publicat diversos estudis sobre Poesia Visual. Recentment ha intervingut en la publicació "Joan Brossa, la realidad y sus metáforas", La Laguna (Juny del 2008).


Dra. Cristina Pastó

Es professora lectora de la secció de gravat de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Combina la pròpia activitat artística amb la docència. Les seves investigacions giren entorn de la impressió gràfica, especialment en el camp de la litografia i el gravat (xilografia, fotogravat...) i també la impressió digital sobre diferents suports. Des de 1990 ha participat en diferents exposicions col·lectives i individuals al nostre país i a l'estranger. Des de 1996 és membre del grup 13L, llibres d'artista amb el qual edita i publica llibres d'artista. Han participat en diverses fires europees i internacionals.


Dr. Eloi Puig

Professor Titular del Departament de Pintura de la Facultad de Belles Arts, (Universitat de Barcelona). Especialista en computer-art  i impressió digital.  Doctor en Belles Arts (UB), amb la tesi "Alear: Arte procesual-aleatorio. La aleatoriedad en el Computer-Art"
Dins de l'àmbit artístic es destaquen les seves exposicions individuals i col.lectives, així com les seves propostes audiovisuals. Desde l' any 1992 ha exposat a la Galeria Ferran Cano (Palma de Mallorca i Barcelona), Galeria Metropolitana (Barcelona), Inglostraetti8 (Islàndia), Galerie I.Bongard (París), Galeria Cavecanem (Sevilla). Ha participat a diverses fires internacionals d'Art Contemporani com ARCO, FIAC, ArtChicago i ArtCologne. D'altra banda, es destaquen els projectes audiovisuals al CGAC (Santiago de Compostela), Sonar-cinema al CCCB de Barcelona, Mostra d'Arts Electròniques 2000 al Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona, al Festival de Creación Audiovisual de Navarra.

www.eloipuig.com


Montserrat Ras

Montserrat Ras Mallorquí, Reus, 1974. És llicenciada en Belles Arts a la Facultat de Belles Arts de Barcelona (2002), ha cursat el bienni de doctorat (2003-05) i es troba realitzant la seva tesi doctoral sota la direcció de Pilar Palomer Mateos al Dpt. de Pintura de la facultat de BBAA (UB). Ha estat en el centre de recerca IUNA Instituto Universitario Nacional de Arte, Buenos Aires, Argentina (2007). És becària de recerca al Dpt. de Pintura (2005-08); i du a terme activitat docent al mateix departament des del 2005. Ha participat en mostres d’art contemporani a centres de les províncies de Tarragona i Barcelona: com el Museu Salvador Vilaseca de Reus, el Museu d’Art Modern de Tarragona, Palau de la Diputació de Tarragona, la Fundació Vila-Casas de Barcelona, i la Tecla Sala d’Hospitalet; així com ha fet mostres individuals en centres com la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona. Actualment es troba finalitzant el Màster Oficial “Produccions Artístiques i Recerca” i combina la realització de la tesi doctoral amb la tasca docent.


Mana Salehi

Llicenciada en Disseny Gràfic a la Universitat Sure de Teheran (Iran), presentant com a projecte de final de carrera el vídeo "Infinit Mornings". El 2004 es trasllada a Barcelona on realitza el Màster en Producció Gràfica i Packaging a l'Escola Superior de Disseny Elisava, organitzat per la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona. En el 2005 s'inscriu en el programa de doctorat en el departament d'Imatge i Disseny de la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Des de 2006 és becària predoctoral (FI) de la Generalitat de Catalunya, dins del projecte I+D Prospeccions Binàries. La seva investigació indaga als mecanismes d'influència de la tecnologia en la construcció de la identitat, utilitzant el cos com a acció performática i autobiogràfica en: www.capturesinstant.com (presentat com a projecte final del primer any de DEA). Actualment contínua la seva experimentació en el camp de la video performance centrant la seva investigació des de la pràctica artística en el context del Cos i la seva relació amb la Tecnologia i amb la Ciència (ATC).


Anja Steidinger

(1972, Berlín). Llicenciada al 2002, en Belles Arts per la Facultat de Belles Arts, HfbK-Hamburg (Alemanya), on va estudiar als tallers del pintor KP Brehmer (1994 a 1997) i l'escultora Pia Stadtbaeumer (1998 a 2000). En 1997 cursa un semestre a la Facultat de Belles Arts de Cuenca. Del 2000 al 2002 professora assistent del laboratori de video i fotografia digital al departament de Comunicació visual a la HfbK (Hamburg-Alemanya). Del 2006 al 2008 estudia a la Facultat de Belles Arts, Universitat de Barcelona, el Màster en "Produccions Artístiques i Recerca" i des de gener del 2009 està becada com investigadora (FI) dins el grup Prospeccions Binàries, Universitat de Barcelona. Steidinger està analitzant en el seu treball teòric la representació d'un nou malestar i la construccion de subjectivitat en el nou paradigma de la producció en les societats connectades. Com artista participa des del 2001 amb peces de video en diverses exposicions: al 2001 Get that balance a la sala d'exposició Kampnagel 3 (Hamburg), al 2002 videoprojecció a la galeria Trust your local artist (Hamburg), al 2003 exposició a l'espai público Zoll-douane, Hamburg, Bienal de la Habana (Cuba - 2006), Artivistic a Montreal (Canada- 2007), al Visual Artcenter of Peacock Aberdeen (Escòcia - 2008). Del 2003 al 2006 membre fundadora del col·lectiu FELD fuer Kunst (camp d'art), un espai d'exposicions i projectes d'art contemporani a Hamburg. Des del 2007 forma part del col·lectiu ENMEDIO de Barcelona, d'art, tecnologia i política.

www.enmedio.info
www.anja-steidinger.net


Dra.Stella Veciana

Gestora de proyectos científicos en el Institut Català de Nanotecnologia, ICN. Stella Veciana estudió Arte experimental en Berlín, Londres, Nueva York y Barcelona. En 1995 fue dotada de una de las becas de estudios más apreciadas de Alemania del DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) para estudiar Computer Art en la School of Visual Arts de Nueva York. Es autora de la primera tesis doctoral enfocada al ACT en España titulada Research arts : la intersección arte, ciencia y tecnología como campo de conocimiento y de acción" (2004).Su actividad artística Veciana la comienza en 1991 con instalaciones multimedia y arte cinético en diferentes galerías y museos europeos: Berlín en KunstWerke, Berlinische Galerie, Martin-Gropius-Bau y Akademie der Künste; Kunsthalle Nürnberg; Lichthaus, Bremen; Deutsche Bank Galerie, Madrid/Barcelona; Galeria Pleiades, Atenas; Capital europea, Tesalónica, entre otros. En 1997 comienza su actividad conferenciante y docente en la UB y UAB así como el desarrollo de modelos de programas master online para el Instituto Universitario de Posgrado, Madrid.Después de trabajar en la gestión de la Oficina de Relaciones Internacionales de la Facultad de Bellas Artes de la UB y como técnico en la coordinación del Proyecto ANECA (Agencia Nacional de Evaluación de Calidad y Acreditación) para introducir el Programa de Convergencia Europea en las 13 Facultades de Bellas Artes de España, desde 2006 Veciana dirige la gestión de proyectos científicos del Institut Català de Nanotecnologia, ICN. Es miembro de la European Association of Research Management EARMA.


Dra. Alicia Vela

Professora titular del Dpt.de Pintura de l'àrea de Gravat. Combina la docència amb la producció artística. La seva experiència es nodreix del pensament i la sensibilitat que envolta el context de l'art, procurant fer d'això una experiència compartida. Des de 1979 ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives a Europa, Argentina, EEUU i Japó. En els últims anys la seva línia d'investigació s'ha centrat en l'estudi del llenguatge del mitjà digital en l'àmbit de l'art imprès. És investigadora principal des de l'any 2000 dels projectes competitius I+D Prospeccions Binàries,I,II (*BHA2000-0734) (*BHA2003-02938) i Impressió Expandida (*HUM2007-64757/ART). Des d'aquests projectes ha organitzat juntament amb altres investigadors, conferències, seminaris i workshops dirigits als estudiants de doctorat així com a la formació de becaris d'investigació.


Dra. Antonia Vilá

Professora titular del Departament de Pintura de l'àrea de Gravat. Art i docència defineixen la seva trajectòria personal en un diàleg compartit i permanent. El focus principal de la seva producció artística s'ha desenvolupat en l'obra gràfica original, el llibre i la instal·lació. Des de la inquietud d'indagar una percepció abstracta en el Gravat com llenguatge, explorar els seus discursos, els seus processos d'imatge i les fronteres de les seves limitis. Ha participat en Màsters i seminaris internacionals a França, Regne Unit i Índia i ha coordinat seminaris, conferències i workshoops en el marc dels doctorats del Dep. de Pintura. i del Vicedeganat de cultura. Ha comisariat exposicions juntament amb altres investigadors dels projectes d'investigació. Ha promogut l'ampliació del llenguatge imprès en el mitjà digital des de la Coordinació del Màster europeu P.A&R (Printmaking, Art and Research) 1995-1999 i la direcció dels postgraus internacionals. De l'empremta gravada a l'empremta digital 1.i 2, en 1998-1999.
Ha realitzat nombroses exposicions a Europa, Argentina, Índia i Japó. És investigadora des de l'any 2000 dels projectes competitius I+D Prospeccions Binàries,I,II (BHA2000-0734) (BHA2003-02938) i Impressió Expandida (HUM2007-64757/ART). Des de 2002 participa en el projecte sobre l'Estudi i caracterització fisico química dels materials i tècniques d’una part del fons d'obra gràfica de la Fundació Gal·la i Salvador Dalí de Figueres en conveni amb la Universitat de Barcelona.


Eva Vila

Eva Vila Pou (Vic, 1963). Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona en l'especialitat de Pintura (1998) i en l'especialitat de Gravat (1994). Des de l'any 1995 forma part del col·lectiu de professorat dels Tallers de Gravat de la mateixa Facultat des d'on exerceix com a docent, investigadora i artista. També dins del marc de la Universitat, últimament ha gestionat varis convenis de difusió de projectes artístics de l'alumnat de Belles Arts amb diverses institucions d'art japoneses. Ha exposat tant individualment com en col·lectives la seva obra. Des de l'any 1998 forma part del grup 13L , col·lectiu d'artistes que treballen al voltant del llibre d'artista i amb els quals exposa regularment.


Dr. Enrique Martínez Leal

Dr. Enrique Martínez Leal va néixer a Brasil, va estudiar i va treballar en diferents estudis d'impressió en els EUA. Fins al mes de juny de 2'14 va treballar com a professor associat d'Introducció a la impressió en la Facultat de Belles arts de la Universitat de Castella-la Manxa, Conca, Espanya. Des de llavors ha treballat com a professor assistent en Print Media, Departament d'Art, al Centre d'Arts Visuals Baskin de Califòrnia, EUA.
Llicenciat a la Universitat Politècnica de València, va obtenir un Màster en Belles arts i es va doctorar (tési: Procés i rèplica en Jasper Jones) per la Universitat de Castella-la Manxa en 2001. Anteriorment al seu nomenament en la UCLM, va ser editor d'impressions per a importants artistes tant a Espanya com a EUA. El seu treball es dt. mostrat en nombroses exposicions col·lectives i individuals a Brasil, Espanya i EUA, i pot trobar-se en col·leccions públiques i privades d'aquests mateixos països. Ha rebut també importants beques de l'Institut de Cultura Iberoamericana (1976 i 1981) i l'Acadèmia d'Espanya a Roma (2002 Prix de Rome).